Home » ATP » Medvedev blikt vooruit op finale tegen Goffin: “Ik voel geen druk noch vertrouwen”

Medvedev blikt vooruit op finale tegen Goffin: “Ik voel geen druk noch vertrouwen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niet Novak Djokovic (ATP-1), wel Daniil Medvedev (ATP-8) is de tegenstander van David Goffin (ATP-19) in de finale van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000).

De Rus verraste Djokovic in hun halve finale met weergaloos tennis: 3-6, 6-3 en 6-3. Zelfs de Serviër had na afloop niets dan lof voor z’n tegenstander. “Ik vind dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar vanaf 4-3 in de tweede set begon hij plots ongelofelijk te spelen. Ik wil hem feliciteren, hij verdient deze overwinning.”

En dus mag Goffin zich opmaken voor een confrontatie met de 23-jarige Rus en niet met het nummer 1 van de wereld. Een gelukje misschien, al blijft Medvedev wel de hoger gerangschikte speler. “In percentages heb ik meer kans om van David te winnen dan van Rafa, maar dat betekent niet dat ik niet kan verliezen”, blijft die laatste voorzichtig. “Ik probeer elke wedstrijd hetzelfde aan te pakken, ik voel geen extra druk noch vertrouwen nu ik tegen David moet spelen.”

Primeur

Voor beide spelers is de finale van een ATP Masters 1 000 een primeur. Tegen elkaar spelen, is dat niet. Goffin en Medvedev vochten eerder dit jaar op de Australian Open en Wimbledon al twee zwaarbevochten wedstrijden uit. Down Under won Medvedev, in Londen was het Goffin die aan het langste eind trok.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden