Niet Novak Djokovic (ATP-1), wel Daniil Medvedev (ATP-8) is de tegenstander van David Goffin (ATP-19) in de finale van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000).

De Rus verraste Djokovic in hun halve finale met weergaloos tennis: 3-6, 6-3 en 6-3. Zelfs de Serviër had na afloop niets dan lof voor z’n tegenstander. “Ik vind dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar vanaf 4-3 in de tweede set begon hij plots ongelofelijk te spelen. Ik wil hem feliciteren, hij verdient deze overwinning.”

En dus mag Goffin zich opmaken voor een confrontatie met de 23-jarige Rus en niet met het nummer 1 van de wereld. Een gelukje misschien, al blijft Medvedev wel de hoger gerangschikte speler. “In percentages heb ik meer kans om van David te winnen dan van Rafa, maar dat betekent niet dat ik niet kan verliezen”, blijft die laatste voorzichtig. “Ik probeer elke wedstrijd hetzelfde aan te pakken, ik voel geen extra druk noch vertrouwen nu ik tegen David moet spelen.”

Primeur

Voor beide spelers is de finale van een ATP Masters 1 000 een primeur. Tegen elkaar spelen, is dat niet. Goffin en Medvedev vochten eerder dit jaar op de Australian Open en Wimbledon al twee zwaarbevochten wedstrijden uit. Down Under won Medvedev, in Londen was het Goffin die aan het langste eind trok.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.