Op het ITF-toernooi van Angers (Frankrijk, $ 25 000) heeft Jonas Merckx (ATP-546) voor een ferme stunt gezorgd. Hij stuurde het derde reekshoofd wandelen in de eerste ronde. 

In de openingsronde van de Open Galerie Espace Anjou in Angers heeft Merckx voor een verrassing gezorgd. Hij klopte de ruim 200 plaatsen hoger gerangschikte Lucas Miedler (ATP-302) in drie sets. De Belg begon als een pijl aan de partij en won maar liefst negen spelletjes op rij. Daarna viel de motor stil en zijn Oostenrijkse tegenstander scoorde op zijn beurt zes games op rij.

Met elk één set op hun naam, begonnen beide spelers aan de beslissende set. Tot twee keer toe moest Merckx een break achterstand goedmaken. In de eindfase wist hij de beslissende break te maken. Na een partij met veel kantelmomenten haalde Merckx de zege binnen met 6-0, 3-6 en 7-5. De partij duurde 2 uur en 35 minuten. Hij komt in de tweede ronde uit tegen Paul Valsecchi (ATP-1761) of François-Arthur Vibert (ATP-893).

Woensdag komen Jeroen Vanneste (ATP-566) en Niels Desein (ATP-450) nog aan de bak in de eerste ronde. Vanneste neemt het op tegen Leo Bresson (ATP-1583). Desein ontmoet de thuisspeler Tristan Lamasine (ATP-399), het zevende reekshoofd.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.