Home » ITF » Merckx neemt eerste horde in Rivne

Merckx neemt eerste horde in Rivne

Op het ITF-toernooi van Rivne (Oekraïne, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-585) de eerste ronde overleefd. Merckx is het nummer vier van de plaatsingslijst.

Merckx moest het in de openingsronde opnemen tegen de Braziliaan Jordan Correia (ATP-609). In hun eerste onderlinge ontmoeting waren de beide spelers erg aan elkaar gewaagd. Al vroeg in de openingsset gaf de Belg een break voorsprong meteen weer uit handen, maar haalde uiteindelijk de bovenhand in de tiebreak.

In de tweede manche kwam Merckx tot twee keer toe terug van een break achterstand. Naar het einde van de set toe scoorde hij de beslissende break. Hij won de partij na 2 uur en 5 minuten tennis met 7-6 (1) en 6-4. Hij wacht in de tweede ronde op de winnaar van het duel tussen Yan Bondarevskiy (ATP-1287) en Luca Giacomini (ATP-746).