Home » Geen categorie » Merckx stunt en Bergs stoot door in Doha, Vanneste out

Merckx stunt en Bergs stoot door in Doha, Vanneste out

Merckx stunt en Bergs stoot door in Doha, Vanneste out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-557) gestunt tegen het derde reekshoofd. Zizou Bergs (ATP-660) gaat ook door, Jeroen Vanneste (ATP-564) is uitgeschakeld. 

Merckx zorgde voor de verrassing van de dag door het derde reekshoofd, de Turk Marsel Ilhan (ATP-323), te verslaan. De Belg had meer dan twee uur nodig en maakte in de beslissende set, nadat hij eerst een voorsprong uit handen gaf, nog een break achterstand goed. Na 2 uur en 18 minuten stonden de 6-4, 3-6 en 6-4 setstanden vast. Merckx neemt het nu op tegen Adam El Mihdawy (ATP-858).

Ook Bergs wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij was oppermachtig tegen de thuisspeler Issa Shanan Al Harrasi (NG). Na exact één uur spelen stonden de duidelijke 6-1, 6-0 cijfers vast. Hij speelt in de tweede ronde tegen het vijfde reekshoofd, de Duitser Benjamin Hassan (ATP-504). Hassan won vorige week nog het ITF-toernooi in Doha.

Voor Vanneste zit het enkeltoernooi erop. Hij moest na een stevige strijd zijn meerdere erkennen in Jan Mertl (ATP-507). In de tweede manche haalde hij nog een 1-4 achterstand op, maar moest na 1 uur en 51 minuten inpakken met 6-7 (5) en 5-7.

koen

koen

Meer nieuws