Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-557) gestunt tegen het derde reekshoofd. Zizou Bergs (ATP-660) gaat ook door, Jeroen Vanneste (ATP-564) is uitgeschakeld. 

Merckx zorgde voor de verrassing van de dag door het derde reekshoofd, de Turk Marsel Ilhan (ATP-323), te verslaan. De Belg had meer dan twee uur nodig en maakte in de beslissende set, nadat hij eerst een voorsprong uit handen gaf, nog een break achterstand goed. Na 2 uur en 18 minuten stonden de 6-4, 3-6 en 6-4 setstanden vast. Merckx neemt het nu op tegen Adam El Mihdawy (ATP-858).

Ook Bergs wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij was oppermachtig tegen de thuisspeler Issa Shanan Al Harrasi (NG). Na exact één uur spelen stonden de duidelijke 6-1, 6-0 cijfers vast. Hij speelt in de tweede ronde tegen het vijfde reekshoofd, de Duitser Benjamin Hassan (ATP-504). Hassan won vorige week nog het ITF-toernooi in Doha.

Voor Vanneste zit het enkeltoernooi erop. Hij moest na een stevige strijd zijn meerdere erkennen in Jan Mertl (ATP-507). In de tweede manche haalde hij nog een 1-4 achterstand op, maar moest na 1 uur en 51 minuten inpakken met 6-7 (5) en 5-7.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.