Home » Grand Slam » US Open » Mertens autoritair naar eerste kwartfinale in New York

Mertens autoritair naar eerste kwartfinale in New York

Mertens autoritair naar eerste kwartfinale in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-26) heeft zich vlot geplaatst voor haar eerste kwartfinale op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Onze landgenote versloeg de Amerikaanse thuisspeelster Kristie Ahn (WTA-141) in twee sets.

Mertens was op haar hoede voor Ahn, van wie ze in San Jose nog met 3-6 en 3-6 verloor. De Limburgse startte sterk en sloeg meteen een kloofje in de eerste set. Bij 5-1 mocht ze serveren voor de openingsset, maar Ahn wist nog twee breakpunten uit de brand te slepen. Mertens redde beide en greep de 6-1 setwinst.

Ook in de tweede set ging Mertens meteen door de opslag van Ahn, die tot de vierde ronde geen enkele set moest prijsgeven. De Amerikaanse bleef de fouten echter opstapelen en Mertens profiteerde dankbaar. Ahn moest bij 5-1 serveren om in de wedstrijd te blijven, maar onze landgenote forceerde drie wedstrijdpunten. Bij de tweede matchbal was het raak, Mertens pakte de set met 6-1. De wedstrijd duurde 1 uur en 6 minuten.

“Erg blij met eerste kwartfinale”

“Ik speel wedstrijd per wedstrijd, ik probeer steeds opnieuw te verbeteren. Ik focus me op elk punt en ben erg blij met mijn eerste kwartfinale in New York”, zei Mertens na afloop. In de kwartfinale volgt een duel met de Canadese Bianca Andreescu (WTA-15) of de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-116).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws