Tennisplaza

Mertens blesseert zich en strandt in tweede ronde in Guadalajara

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-29) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales op het WTA-toernooi van Guadalajara (Mexico, WTA 1000). Ze blesseerde zich aan de schouder.

Mertens moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Canadese Leylah Fernandez (WTA-74). Op papier een haalbare kaart, Mertens ging ook meteen door de opslag van haar tegenstandster. Onze landgenote leidde met 2-0, maar daarna draaide Fernandez de rollen om. De Canadese pakte de eerste set met 3-6.

Na de eerste set liet Mertens zich behandelen aan de schouder. Mertens maakte nog een vroege break in de tweede set ongedaan, maar moest uiteindelijk met 4-6 de duimen leggen. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten.

(lees verder onder de post op X)

Wickmayer is uitgedubbeld, wat met Mertens?

In het dubbelspel schakelde Yanina Wickmayer (WTA D-63) samen met de Amerikaanse Alycia Parks (WTA D-27) de zevende reekshoofden Anna Danilina (WTA D-32) en Zhaoxuan Yang (WTA D-26) uit met 7-6 (5), 2-6 en 10-7. In de tweede ronde moesten ze echter met 4-6 en 4-6 hun meerdere erkennen in Ulrikke Eikeri (WTA D-48) en Ingrid Neel (WTA D-52).

Het is nog niet bekend of de blessure van Mertens (WTA D-4) gevolgen heeft voor het dubbelspel. Normaal zou ze als topreekshoofd samen met Storm Hunter WTA D-6) aantreden tegen Bethanie Mattek-Sands (WTA D-68) en Kristina Mladenovic (WTA D-56) in de tweede ronde.