Tennisplaza

Mertens blijft sterk op dreef en bereikt achtste finale US Open

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-26) staat voor het tweede jaar op rij bij de laatste zestien op de US Open. In haar derde ronde ging ze knap voorbij de Duitse Andrea Petkovic (WTA-88).

Na zeges tegen Jil Teichmann (WTA-60) en Kristyna Pliskova (WTA-86) ontmoette Mertens in de derde ronde de Duitse Petkovic die verrassend zesde reekshoofd Petra Kvitova (WTA-6) had uitgeschakeld.

De Limburgse speelde een secure partij. Mertens begon meteen perfect aan de eerste set en nam een 3-0-voorsprong. Petkovic brak nog wel terug maar kon haar opgelopen achterstand niet meer inhalen. Onze landgenote pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set bleef Mertens de rally’s domineren en haalde ze opnieuw de overhand met 6-3.

Na 1 uur en 12 minuten was het al feest voor Mertens. In de achtste finale krijgt ze opnieuw een haalbare kaart met de Amerikaanse thuisspeelster Kristie Ahn (WTA-141). Mertens start als favoriete omwille van haar veel hogere ranking. In onderlinge duels staat het 2-2. Ahn geraakt voor het eerst in haar carrière verder dan de eerste ronde op een grandslam maar verkeert als wildcard wel in topvorm op deze US Open.