Home » Geen categorie » Mertens botst op taaie Roemeense in Doha

Mertens botst op taaie Roemeense in Doha

Mertens botst op taaie Roemeense in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-20) heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Doha (Qatar, $ 3 173 000) niet overleefd. Ze kon een sterke start niet vasthouden. 

In de tweede ronde van de sterk bezette Qatar Total Open moest Mertens het opnemen tegen Sorana Cirstea (WTA-38). In hun enige eerdere ontmoeting wist de Roemeense al een keer te winnen. Mertens was dus gewaarschuwd.

Het was de Belgische die het beste uit de startblokken schoot en wist meteen op een break voorsprong te komen. Ze gunde haar tegenstander slechts een handvol punten. Lang wist Mertens dit niveau echter niet vast te houden en Cirstea vocht zich terug in de wedstrijd. Net als in de vorige ronde worstelde de Belgische met haar opslag en dat zette haar servicegames telkens onder druk.

Na een partij van 1 uur en 40 minuten moest Mertens haar meerdere erkennen in Cirstea. De setstanden waren 5-7 en 4-6. Mertens (WTA D-39) is wel nog actief in het dubbelspel aan de zijde van Demi Schuurs (WTA-32). Zij nemen het in de eerste ronde op tegen Raquel Atawo (WTA D-36) en Anna-Lena Grönefeld (WTA-21).

 

koen

koen

Meer nieuws