Tennisplaza

Mertens dubbelt verder in Parijs, Zanevska-Zimmermann en Bonaventure sneuvelen

Elise Mertens en Storm Hunter - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA D-6) heeft haar eerste dubbelwedstrijd op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) gewonnen. Voor Maryna Zanevska (WTA D-191), Kimberley Zimmermann (WTA D-39) en Ysaline Bonaventure (WTA D-446) zit het toernooi erop.

Na haar triomf in het enkelspel stond Mertens alweer op de baan aan de zijde van Storm Hunter (WTA D-5) tegen Danielle Collins (WTA D-133) en Emma Navarro (WTA D-75). Het Belgisch-Australische duo behaalde een vlotte 6-2 en 6-2 overwinning. In de tweede ronde wacht een duel met Ingrid Martins (WTA D-76) en Iryna Shymanovich (WTA D-91).

Voor Zanevska en Zimmermann viel het doek in de tweede ronde, ze moesten met 6-4 en 6-0 hun meerdere erkennen in twaalfde reekshoofden Asia Muhammad (WTA D-35) en Giuliana Olmos (WTA D-17).

Ook voor Bonaventure en haar dubbelpartner Panna Udvardy (WTA D-129) was de tweede ronde het eindstation. De Chinese elfde reekshoofden Yifan Xu (WTA D-24) en Zhaoxuan Yang (WTA D-19) waren nipt met 6-4, 6-7 (3) en 6-7 (9) te sterk.

Zaterdag speelt Mertens haar wedstrijd in de tweede ronde. Ook Kirsten Flipkens (WTA D-46) en Greet Minnen (WTA D-56) komen in actie in de tweede ronde.