Tennisplaza

Mertens en De Greef ronde verder in Bangalore

Yannick Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Yannick Mertens (ATP-183) en Arthur De Greef (ATP-266) hebben zich op het ATP-Challengertoernooi van Bangalore (India, $ 50 000) geplaatst voor de tweede ronde. Germain Gigounon (ATP-220) komt dinsdag in actie.

Vijfde reekshoofd Mertens moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Indiër N Vijay Sundar Prashanth (ATP-352). Onze landgenoot was tijdens de wedstrijd geen enkel breakpunt toestaan en ging in elke set twee keer door de opslag van de Indiër. Na 52 minuten won Mertens met 6-2 en 6-2. In de tweede ronde volgt een confrontatie met de winnaar van het Indische duel tussen Sumit Nagal (ATP-510) en Sidharth Rawat (ATP-672).

Ook De Greef speelt deze week in Bangalore, hij boekte er zijn zestiende zege op rij. Onze landgenoot won vrij vlot met 6-3 en 6-4 van de Indiër Suraj R Prabodh (ATP-1100). In zijn volgende wedstrijd moet De Greef het opnemen tegen zesde reekshoofd Ti Chen (ATP-206).

Gigounon is als achtste geplaatst in India en moet in de eerste ronde aan de bak tegen thuisspeler Sanam Singh (ATP-279). De drie Belgen zijn ook actief in het dubbelspel.