Tennisplaza

Mertens en Gillé dubbelen verder op Australian Open, exit Zimmermann

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA D-2) heeft zich samen met Su-Wei Hsieh (WTA D-6) geplaatst voor de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open (Australië, Grand Slam). Sander Gillé (ATP D-26) stoot samen met Laura Siegemund (WTA D-5) door in het gemengd dubbelspel, Kimberley Zimmerman (WTA D-63) en Bibiane Schoofs (WTA D-83) werden meteen uitgeschakeld.

Mertens en Hsieh stonden in de tweede ronde tegenover thuisspeelsters Daria Saville (WTA D-131) en Ajla Tomljanovic (NG). De tweede reekshoofden haalden het makkelijk met 6-1 en 6-1 na amper 51 minuten. Hun tegenstandsters in de achtste finales zijn nog niet bekend.

Voor Zimmerman en haar Nederlandse partner Schoofs viel het doek meteen, ze verloren met 7-6 (5), 4-6 en 1-6 van Hanyu Guo (WTA D-64) en Xinju Jiang (WTA D-68).

Gillé verder in gemengd dubbelspel

Gillé is samen met de Duitse Siegemund als vijfde geplaatst in het gemengd dubbel. In de eerste ronde waren ze met 6-2 en 6-4 te sterk voor thuisspelers Arina Rodionova (WTA D-639) en Max Purcell (ATP D-33).

In de tweede ronde kan Gillé uitkomen tegen zijn dubbelmaatje Joran Vliegen (ATP D-26), die een duo vormt met de Japanse Ena Shibahara (WTA D-14). De Belgisch-Japanse tandem staat in de eerste ronde tegenover Barbora Krejcikova (WTA D-12) en Fabien Reboul (ATP D-36).