Tennisplaza

Australian Open 2024: Mertens en Hsieh bereiken halve finale

Elise Mertens en Su Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Tweede reekshoofden Elise Mertens (WTA D-2) en Su-Wei Hsieh (WTA D-6) hebben zich geplaatst voor de halve finale  op de Australian Open (Australië, Grand Slam).

In hun kwartfinale op de Australian Open moesten Mertens en Hsieh het opnemen tegen het Nederlands-Braziliaanse team Demi Schuurs (WTA D-18) en Luisa Stefani (WTA D-20). Mertens begon met haar partner goed aan de partij met een break in het eerste game maar hun tegenstanders keerden terug naar 3-3. Mertens en Hsieh verzilverden daarna een nieuw breakpunt en grepen de eerste set met 6-4.

De tweede set ging nog vlotter voor Mertens en Hsieh. Ze gingen bij 1-1 door de opslag van hun tegenstanders en snelden naar 5-1 met een tweede break. Schuurs en Stefani konden nog milderen tot 5-2 maar daarna maakten Mertens en Hsieh de partij met 6-2 af.

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X, het voormalige Twitter)

Mertens en Hsieh zullen het in de halve finale opnemen tegen Mertens’ voormalige partner Storm Hunter (WTA D-1) en de Tsjechische speelster Katerina Siniakova (WTA D-13). Onze landgenote jaagt op haar tweede dubbeltitel op de Australian Open. In 2021 won ze samen met Aryna Sabalenka het dubbeltoernooi.