Tennisplaza

Mertens en Minnen naar derde ronde dubbelspel in Parijs, Flipkens redt het niet

Elise Mertens en Storm Hunter - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA D-6) heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor de derde ronde van het dubbelspel op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Ook Greet Minnen (WTA D-56) zet haar opmars verder.

Mertens en Storm Hunter (WTA D-5) zijn als derde geplaatst in Parijs. In de tweede ronde moesten ze aan de bak tegen Ingrid Martins (WTA D-76) en Iryna Shymanovich (WTA D-91). Na 1 uur en 32 munten stond de 7-6 (4) en 6-1 eindstand op het scorebord. Veronika Kudermetova (WTA D-9) en Liudmila Samsonova (WTA D-54) worden hun volgende tegenstandsters.

Minnen wist zich met haar Hongaarse dubbelpartner Anna Bondar (WTA D-47) te plaatsen voor de derde ronde. Ze verschalkten zevende reekshoofden Shuko Aoyama (WTA D-20) en Ena Shibahara (WTA D-21) met 6-4 en 6-4. In de achtste finales wacht een duel met twaalfde reekshoofden Asia Muhammad (WTA D-35) en Giuliana Olmos (WTA D-17).

Voor Kirsten Flipkens (WTA D-46) en haar dubbelpartner Shelby Rogers (WTA D-602) viel het doek in de tweede ronde. Ze moesten met 6-3, 4-6 en 3-6 hun meerdere erkennen in dertiende reekshoofden Marta Kostyuk (WTA D-28) en Elena-Gabriela Ruse (WTA D-33).