Elise Mertens (WTA D-5) en Aryna Sabalenka (WTA D-20) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het dubbelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de derde ronde waren ze te sterk voor de negende reekshoofden.

Eén dag na haar nederlaag in de vierde ronde van het enkelspel was Mertens alweer paraat voor haar dubbelpartij met Sabalenka. In de derde ronde stond een duel met negende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-19) en Latisha Chan (WTA D-12) op het programma. De Chan-zusjes schakelden eerder in het toernooi Greet Minnen (WTA D-177) en Alison Van Uytvanck (WTA D-106) uit.

In een spannende eerste set kwamen de gezusters Chan op voorsprong, maar Mertens en Sabalenka wisten toch nog de set met 7-5 binnen te halen. In de tweede set trok het Belgisch-Wit-Russische duo met 6-3 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 36 minuten.

In de kwartfinale volgt een ontmoeting met derde reekshoofden Su-Wei Hsieh (WTA D-16) en Barbora Strycova (WTA D-3), die vijftiende reekshoofden Irina-Camelia Begu (WTA D-41) en Monica Niculescu (WTA D-46) met 6-3 en 6-4 naar huis stuurden.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.