Home » Billie Jean King Cup » Mertens en Van Uytvanck zetten België op gedroomde 0-2 voorsprong tegen Italië

Mertens en Van Uytvanck zetten België op gedroomde 0-2 voorsprong tegen Italië

Mertens en Van Uytvanck zetten België op gedroomde 0-2 voorsprong tegen Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de eerste dag in het Fed Cup barrageduel tussen Italië en België staat het 0-2 in het voordeel van ons land. Elise Mertens (WTA-17) en Alison Van Uytvanck (WTA-50) wonnen allebei hun enkelwedstrijd.

Mertens mocht als eerste opdraven en was tegen de relatief onbekende Jasmine Paolini (WTA-145) torenhoog favoriete. Die status zette onze landgenote van bij de start in de verf. Mertens domineerde en haalde overtuigend de eerste set binnen met 6-1. In de tweede set kon de kleine Italiaanse meer weerwerk bieden. Ze kreeg bij 4-5 zelfs drie setballen op eigen service, maar kraakte onder de druk. Mertens bedankte en haalde het met 7-5 in set twee.

Aan Van Uytvanck om België vervolgens op een comfortabele 0-2 bonus te zetten. Tegen Sara Errani (WTA-91) begon ze ook sterk en sleepte ze met 6-4 de eerste set in de wacht. De Italiaanse, die grossierde in dubbele fouten (liefst tien stuks in de eerste set), kreeg ook in set twee geen voet aan de grond. Van Uytvanck had bij 4-1 de set voor het grijpen, maar Errani knokte zich terug in de match en hing de bordjes na een tiebreak weer gelijk. In de derde manche vond ‘Ali’ snel terug haar juiste ritme en haalde ze de zege na 2 uur en 44 minuten binnen. Het werd 6-4, 6-7 (6) en 6-2.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws