Yannick Mertens (ATP-296) en Yannick Vandenbulcke (ATP-389) hebben zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van Ramat Gan (Israel, $ 15 000). 

Mertens, het eerste reekshoofd, ontmoette in de kwartfinale de Italiaan Gianluca Mager (ATP-404), het vijfde reekshoofd. De twee hielden elkaar in de eerste manche goed in evenwicht. Het was Mertens echter die in het negende game een break kon scoren, maar hij leverde meteen daarop zijn eigen service weer in. De Belg brak meteen terug en serveerde de set uit.

In de tweede manche domineerde Mertens zijn tegenstander en dankzij twee breaks kon hij de wedstrijd winnend afsluiten met 7-5 en 6-3. Hij neemt het in de halve finale op tegen Boy Westerhof (ATP-387) of David Poljak (ATP-691).

Ook Vandenbulcke staat in de halve finale. Hij won in zijn kwartfinale relatief eenvoudig van Yannai Barkai (ATP-1127). De Belg won zonder al te veel problemen met een vlotte 6-3 en 6-0 na 1 uur en 14 minuten. Zijn volgende tegenstander wordt Alessandro Bega (ATP-322), het tweede reekshoofd. Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide heren.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.