Tennisplaza

Mertens, Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck kennen loting op US Open

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Op de US Open is de loting bij de vrouwen bekend. Elise Mertens (WTA-15), Alison Van Uytvanck (WTA-38), Kirsten Flipkens (WTA-48) en Yanina Wickmayer (WTA-95) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Mertens komt als vijftiende reekshoofd aan de start in New York. In de eerste ronde neemt ze het op tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA-98), een haalbare kaart. Daarna volgt een duel met Vera Lapko (WTA-70) en Kateryna Bondarenko (WTA-86). In de derde ronde wacht mogelijks een duel met Barbora Strycova (WTA-22). De eerste hoger geplaatste speelster die Mertens kan tegenkomen is titelverdedigster Sloane Stephens (WTA-3) in de vierde ronde.

Van Uytvanck botst in de eerste ronde op de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-35), in 2013 verloor onze landgenote van de Oekraïense in Rosmalen. Flipkens staat meteen voor een moeilijke opgave tegen de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-23), die vorig jaar de halve finale bereikte. Wickmayer staat voor een lastige opdracht tegen Petra Kvitova (WTA-5). De Tsjechische moest in New Haven opgeven met een schouderblessure, en trekt dus niet helemaal fit naar New York.

Lastige loting voor Serena

Serena Williams (WTA-24) heeft geen al te makkelijke loting in New York, in de derde ronde kan ze haar zus Venus Williams (WTA-16) al treffen. Bij winst wacht een duel met nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-1).