Tennisplaza

Mertens geeft forfait voor dubbelspel op US Open, Flipkens krijgt walkover

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA D-2) past voor de tweede ronde van het dubbelspel op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Kirsten Flipkens (WTA D-62) hoeft zo niet in actie te komen en is de laatste Belgische in het dubbelspel.

Topreekshoofden Mertens en Veronika Kudermetova (WTA D-4) wonnen vlot hun eerste wedstrijd, maar onze landgenote ondervindt nog te veel last van een dijbeenblessure. Ze zet een punt achter haar US Open, waardoor Flipkens en Sara Sorribes-Tormo (WTA D-60) rechtstreeks in de derde ronde staan.

Voor Greet Minnen (WTA D-67) en haar Hongaarse dubbelpartner Anna Bondar (WTA D-54) viel het doek in de tweede ronde. Ze pakten de eerste set met 6-0 tegen vierde reekshoofden Lyudmyla Kichenok (WTA D-11) en Jelena Ostapenko (WTA D-9), maar gingen vervolgens met 2-6 en 6-7 (3) onderuit.

In het gemengd dubbelspel werd Kimberley Zimmermann (WTA D-48) samen met Tim Puetz (ATP D-7) meteen uitgeschakeld. Leylah Fernandez (WTA D-52) en Jack Sock (ATP D-41) wonnen de ontmoeting met 2-6, 6-2 en 5-10. Flipkens wist zich eerder wel te plaatsen voor de tweede ronde van het gemengd dubbelspel.