Tennisplaza

Mertens heeft nieuwe coach en wint meteen overtuigend in Cincinnati

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-33) heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA 1000). Ze gunde de Oekraiense Anhelina Kalinina (WTA-55) amper twee spelletjes.

De Belgische verloor geen tijd met Kalinina. Al na 55 minuten stond het zware verdicht – 6-1 en 6-1 – op het scorebord.

In de tweede ronde wacht meteen een eerste echte test met ex-nummer 1 Karolina Pliskova (WTA-17). De Tsjechische versloeg in haar eerste wedstrijd Venus Williams (WTA-1 500) met 7-5 en 6-1.

Nieuwe coach

Mertens (WTA D-4) treedt in Cincinnati in het dubbelspel opnieuw aan met de Russische Veronika Kudermetova (WTA D-5). Na een bye, wacht in de tweede ronde het Tsjechisch-Duitse duo Marie Bouzkova (WTA D-41) en Laura Siegemund (WTA D-44).

(lees verder onder de foto)

Philippe Dehaes – © Jimmie48 Tennis Photography

Dubbelspel

Nadat Mertens begin juli brak met Simon Goffin, was het koffiedik kijken wie haar zou begeleiden tijdens de tweede helft van het seizoen. Volgens Jeu, Set & Podcast is Goffin’s opvolger nu wel bekend: Philippe Dehaes.

De voormalig coach van o.a. Maryna Zanevska (WTA-97), Kaja Juvan (WTA-67), Daria Kasatkina (WTA-10), Monica Puig en zelfs Emma Raducanu (WTA-13) zal Mertens begeleiden in de States en ook op het einde van het jaar. Daarna zullen coach en speelster hun samenwerking evalueren.