Tennisplaza

Mertens kansloos onderuit in eerste ronde enkelspel Indian Wells: nu alles op het dubbel?

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-37) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000). Tegen de 21-jarige Xinyu Wang (WTA-67) uit China ging de Belgische kansloos onderuit.

Over de prestatie van Mertens kunnen we kort zijn: haar opslag draaide niet. In de eerste set haalde ze amper 32,1% op haar eerste opslag, in de tweede set kon ze dat optrekken naar 45.5%, maar dat was uiteraard niet voldoende om Wang van breakkansen te houden. De Chinese versierde er twaalf, waarvan ze er maar liefst zeven verzilverde.

Na 1 uur en 24 minuten spelen stond het 4-6 en 1-6.

(lees verder onder de tweet)

Alles op het dubbelspel

Mertens’ uitschakeling in het enkelspel, betekent nog niet haar afscheid van Indian Wells. In het dubbelspel is de Belgische (WTA D-13), aan de zijde van de Australische Storm Hunter (WTA D-14), zesde reekshoofd.

Mertens, die het toernooi in het dubbelspel al twee keer won (in 2019 en 2021), kan zich nu volop focussen op haar eerste ronde tegen Paula Badosa (WTA D-325) en Elena Rybakina (WTA D-96).

Bij winst wacht misschien een Belgisch duel met Kimberley Zimmermann (WTA D-37) in ronde twee. Zij speelt opnieuw samen met Anna Bondar (WTA D-45).