Elise Mertens (WTA D-7) en Aryna Sabalenka (WTA D-15) hebben zich geplaatst voor de finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Ze wonnen hun halve finale in drie sets.

Vierde reekshoofden Mertens en Sabalenka moesten in de halve finale aan de bak tegen het Amerikaanse duo Caroline Dolehide (WTA D-114) en Vania King (WTA D-198). In een spannende eerste set trokken Dolehide en King op het einde met 4-6 het laken naar zich toe.

Mertens en Sabalenka bleven echter knokken voor elk punt en sloegen al snel een kloofje in de tweede set, die ze met 6-3 wisten te winnen. In de derde set werd er een felle strijd geleverd in het derde game, waarin Mertens en Sabalenka de break konden forceren. De Belgisch-Wit-Russische tandem moest nog meerdere breakpunten redden, maar vochten zich naar de 6-4 setwinst.

Voor Mertens en Sabalenka is het de eerste keer dat ze de finale van een Grand Slam bereiken. Eerder dit jaar wonnen ze op hardcourt in Indian Wells en Miami, op Roland Garros speelden ze de halve finale. Zondag strijden ze tegen Victoria Azarenka (WTA D-26) en Ashleigh Barty (WTA D-9) om de titel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.