Elise Mertens (WTA-21) heeft zich makkelijk geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Doha (Qatar, $ 916 131). In de tweede ronde haalde ze het van lucky loser Kristyna Pliskova (WTA-90).

Tweede reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-5) gaf op het laatste nippertje forfait in Doha, en dus moest Mertens aantreden tegen tweelingzus Kristyna, die opgevist werd als lucky loser. Mertens begon goed aan de wedstrijd en haalde de eerste set binnen met 6-2.

In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Bij 5-4 mocht Mertens serveren voor de wedstrijd, ze werkte drie breakpunten weg, maar het vierde werd haar fataal. Toch liet onze landgenote de moed niet zakken, ze brak meteen terug, maar opnieuw kon ze het niet afmaken op haar eigen opslag. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar onze landgenote.

In de kwartfinale volgt een duel met het Nederlandse vijfde reekshoofd Kiki Bertens (WTA-8), die de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-26) naar huis stuurde. In onderlinge duels staat het 2-1 voor Mertens, maar Bertens won wel hun laatste confrontatie eerder dit jaar in Brisbane.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.