Op het WTA-toernooi van San Jose (Verenigde Staten, $ 799 000) heeft Elise Mertens (WTA-15) zich geplaatst voor de halve finale. Ze won voor het eerst van Johanna Konta (WTA-48). 

Mertens kon bij de vorige ontmoeting tegen Konta niet veel inbrengen. Afgelopen nacht was het een ander verhaal voor de Belgische. Ze maakte een vroege break in de openingsset ongedaan en werkte twee setpunten weg. De Limburgse dwong een tiebreak af en was hierin nipt de sterkste.

Ook aan het begin van de tweede manche ging Mertens een keer in het fout maar dit keer zette ze die fout vlugger recht. Ze ging door op haar elan en kwam zelf op een break voorsprong. Die bleek voldoende voor 7-6 (4) en 6-3 winst. Na 1 uur en 35 minuten was het bij het eerste wedstrijdpunt meteen raak voor Mertens.

In de halve finale speelt ze tegen de Roemeense met het merkwaardige carrièrepad Mihaela Buzarnescu (WTA-24). In de onderlinge ontmoetingen staat het 3-0 in het voordeel van de Belgische. Aan het begin van het seizoen was ze nog de beste in de finale van Hobart.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.