Op het WTA-toernooi van Birmingham (Verenigd Koninkrijk, $ 936 128) heeft Elise Mertens (WTA-17) de eerste ronde niet overleefd. Ze ging verrassend onderuit tegen een kwalificatiespeelster. 

Mertens nam het in de openingsronde van de Nature Valley Classic op tegen Dalila Jakupovic (WTA-113). De 27-jarige Sloveense kon zich plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties. De Belgische won de openingsset dankzij een sterk begin van de wedstrijd.

De tweede manche was een waar breakfestijn met maar liefst zes breaks. De Limburgse kon zich naar een 5-2 voorsprong tennissen en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Bij een 5-3 stand mocht ze serveren voor de wedstrijd maar de Sloveense kon een wedstrijdpunt wegspelen en de break nemen. In het volgende spel kreeg Mertens maar liefst drie wedstrijdpunten maar kon daarvan geen enkele benutten.

Jakupovic dwong een tiebreak af en poetste hierbij opnieuw een wedstrijdpunt weg om de partij weer in evenwicht te brengen. De Belgische leek aangedaan en moest al vroeg in de derde manche haar opslag inleveren. Jakupovic drukte genadeloos door en maakte de wedstrijd uit na 2 uur en 24 minuten. Het werd 6-3, 6-7 (7) en 1-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.