Home » Geen categorie » Mertens maakt knappe sprong, Goffin uit de top 10

Mertens maakt knappe sprong, Goffin uit de top 10

Mertens maakt knappe sprong, Goffin uit de top 10

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De nieuwe rankings die vandaag werden gepubliceerd leveren enkele opvallende resultaten op.

Mannen

David Goffin heeft maar even kunnen genieten van zijn plaats in de top 10. Hij zakt dankzij de sterke prestatie van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7) één plaatsje naar nummer 11. Steve Darcis komt met de 48e plaats dicht bij zijn hoogste notering van zijn carrière (44), hij ging er negen plaatsen op vooruit. Arthur De Greef springt dankzij zijn knappe prestatie in Rio naar de 120e plaats (+18).

In de top 10 bij de mannen doet Jo-Wilfried Tsonga de beste zaak. Hij springt vier plaatsen naar de zevende stek. Dat houdt in dat Martin Cilic (ATP-8), Dominic Thiem (ATP-9), Roger Federer (ATP-10) en David Goffin dus elk een plaatsje moeten inleveren.

Vrouwen

Elise Mertens verscherpt met de 69e plaats haar beste ranking en wordt zo de Belgische nummer twee achter Yanina Wickmayer (WTA-64) die vier plaatsen moet inleveren. Kristen Flipkens (WTA-76) moet twee plaatsen inleveren en Maryna Zanevska (WTA-122) moet één plaats inleveren.

De top 10 kent één nieuwkomer: Elina Svitolina wordt de eerste speelster uit Oekraïne in de top 10. Ze springt naar de tiende plaats. De rest van de top 10 blijft ongewijzigd.

koen

koen

Meer nieuws