Tennisplaza

Mertens mist matchballen en grijpt naast derde ronde in Guadalajara

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-34) kon zich niet plaatsen voor de derde ronde op  het WTA-toernooi van Guadalajara (Mexico, WTA 1 000). In het dubbelspel ging Kimberley Zimmermann (WTA D-47) onderuit.

In de tweede ronde in Guadalajara moest Mertens aan de bak tegen verrassing Anna Kalinskaya (WTA-73). Onze landgenote verloor de eerste set met 6-4 maar imponeerde in de tweede set met 6-0.

In de derde set liep Mertens met 4-1 uit en kreeg ze drie matchpunten bij 5-4 maar ze kon de matchballen niet benutten. Kalinskaya rook haar kans, keerde de situatie om en maakte de partij met 7-5 af.

(lees verder onder de tweets)

Mertens (WTA D-5) zal in het dubbelspel nog wel in actie komen. Samen met Veronika Kudermetova (WTA D-6) speelt ze in de kwartfinale tegen Storm Sanders (WTA D-18) en Luisa Stefani (WTA D-217).

Een andere landgenote, Zimmermann, verloor in de tweede ronde in het dubbeltoernooi. Samen met Nadiia Kichenok (WTA D-80) moesten ze met 6-0 en 6-3 het onderspit delven tegen vierde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-8) en Giuliana Olmos (WTA D-7).