Op de Coupe Rogers in Montreal (Canada, $ 2 820 000) heeft Elise Mertens (WTA-15) zich geplaatst voor de tweede ronde. Voor Kirsten Flipkens (WTA-47) eindigde het toernooi meteen in de openingsronde. 

Mertens, het veertiende reekshoofd, nam het in de openingsronde op tegen Eugenie Bouchard (WTA-129) die dankzij een wildcard op de hoofdtabel staat. De Limburgse speelde een degelijke wedstrijd en maakte het punt van de dag. De zege was binnen na 1 uur en 34 minuten met 6-2 en 6-4. In de tweede ronde wacht een confrontatie met Shuai Zhang (WTA-32). Het wordt de eerste ontmoeting met de 29-jarige Chinese.

Flipkens speelde in de eerste ronde eveneens tegen een Canadese. Françoise Abanda (WTA-191) is een 21-jarige Canadese en is het voormalige nummer vier bij de juniores. De Belgische worstelde met haar opslag en had in de openingsset geen antwoord op de eerste opslag van haar tegenstandster. In de tweede manche kon Flipkens wat meer weerwerk bieden, maar ging vier keer in de fout op haar eigen service. De partij was afgelopen na 1 uur en 13 minuten. Het werd 3-6, 2-6.

Eerder plaatste Alison Van Uytvanck (WTA-41) zich al voor de tweede ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.