Tennisplaza

Mertens neemt eerste horde in Abu Dhabi, Flipkens dubbelt verder

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-32) heeft haar eerste wedstrijd op het WTA-toernooi van Abu Dhabi (VAE, WTA 500) gewonnen. Kirsten Flipkens (WTA D-35) won haar eerste dubbelwedstrijd.

Mertens stond in de eerste ronde tegenover de Italiaanse Martina Trevisan (WTA-25). Onze landgenote haalde het vlot met 6-0 en 6-2 en speelt in de tweede ronde tegen haar voormalige dubbelpartner Veronika Kudermetova (WTA-11), die als vierde geplaatst is.

Ysaline Bonaventure (WTA-96) wist zich niet te plaatsen voor de hoofdtabel, ze ging in de beslissende kwalificatieronde met 1-6 en 4-6 onderuit tegen de Canadese Rebecca Marino (WTA-74).

Dubbelspel

In het dubbelspel was Flipkens samen met Laura Siegemund (WTA D-23) met 6-3 en 6-4 te sterk voor Bethanie Mattek-Sands (WTA D-309) en Sania Mirza (WTA D-28). Hun tegenstandsters in de kwartfinale zijn nog niet bekend.

Mertens (WTA D-6) komt ook nog in actie in het dubbelspel en vormt een duo met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA D-109). Ze ontmoeten Alicja Rosolska (WTA D-33) en Erin Routliffe (WTA D-31) in de eerste ronde.