Home » WTA » Mertens neemt revanche in dubbelspel na nipt verlies tegen Kvitova

Mertens neemt revanche in dubbelspel na nipt verlies tegen Kvitova

Mertens neemt revanche in dubbelspel na nipt verlies tegen Kvitova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finale van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299) na een nipte nederlaag tegen Petra Kvitova (WTA-6). In het dubbelspel zorgde ze wel voor een stunt en staat Mertens (WTA D-27) samen met Demi Schuurs (WTA D-13) in de halve finale. 

Breakfestival tegen Kvitova

Mertens en Kvitova waren aan elkaar gewaagd in Cincinnati. In een partij met maar liefst vijftien breaks liep de Tsjechische als eerste uit tot 0-5, maar Mertens kwam nog terug tot 5-5. Toch ging de eerste set met 5-7 naar Kvitova.

In de tweede set was het Mertens die het voortouw nam en 4-0 uitliep. Kvitova kwam eveneens terug en hing de bordjes opnieuw gelijk, maar dit keer was het Mertens die de set met 7-5 in de wacht sleepte. Mertens begon met een break aan de derde set, maar Kvitova ging op én over onze landgenote. Bij het eerste matchpunt was het raak, de set ging met 3-6 naar Kvitova.

Stunt in dubbelspel

Enkele uren na haar nipte nederlaag moest Mertens alweer aan de bak in het dubbelspel aan de zijde van Schuurs. Samen speelden ze een erg sterke partij en klopten ze de topreekshoofden Barbora Krejcikova (WTA D-3) en Katerina Siniakova (WTA D-4) met 6-4 en 6-1. In de halve finale wacht een duel met de Amerikaanse tandem Kaitlyn Christian (WTA D-59) en Sabrina Santamaria (WTA D-88).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws