Home » WTA » Mertens niet opgewassen tegen zevende reekshoofd in Cincinnati

Mertens niet opgewassen tegen zevende reekshoofd in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-23) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de derde ronde op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA Premier). Zevende reekshoofd Elina Svitolina (WTA-7) was een maatje te groot voor onze landgenote.

Mertens won één van haar drie vorige duels tegen de Oekraïense Svitolina, vorig jaar op de Australian Open zorgde ze voor een stunt in de kwartfinale. In de openingsset in Cincinnati ging het gelijk op tot 2-2, maar daarna schakelde Svitolina een versnelling hoger. De Oekraïense trok met 6-4 aan het langste eind, nadat Mertens nog enkele setpunten had weggewerkt.

In de tweede set kon de Limburgse nog het eerste spelletje winnen, maar daarna pakte Svitolina zes games op rij. Na 1 uur en 11 minuten stond de 6-4 en 6-1 eindstand op het scorebord. Vorig jaar bereikte Mertens de kwartfinale in Cincinnati, ze doet volgende week een slechte zaak op de WTA-ranking.

Samen met Aryna Sabalenka (WTA D-14) dubbelt Mertens (WTA D-4) woensdag nog wel. Ze zijn als tweede geplaatst en ontmoeten de Françaises Alizé Cornet (WTA D-102) en Kristina Mladenovic (WTA D-2) in de tweede ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden