Elise Mertens (WTA-23) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de derde ronde op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA Premier). Zevende reekshoofd Elina Svitolina (WTA-7) was een maatje te groot voor onze landgenote.

Mertens won één van haar drie vorige duels tegen de Oekraïense Svitolina, vorig jaar op de Australian Open zorgde ze voor een stunt in de kwartfinale. In de openingsset in Cincinnati ging het gelijk op tot 2-2, maar daarna schakelde Svitolina een versnelling hoger. De Oekraïense trok met 6-4 aan het langste eind, nadat Mertens nog enkele setpunten had weggewerkt.

In de tweede set kon de Limburgse nog het eerste spelletje winnen, maar daarna pakte Svitolina zes games op rij. Na 1 uur en 11 minuten stond de 6-4 en 6-1 eindstand op het scorebord. Vorig jaar bereikte Mertens de kwartfinale in Cincinnati, ze doet volgende week een slechte zaak op de WTA-ranking.

Samen met Aryna Sabalenka (WTA D-14) dubbelt Mertens (WTA D-4) woensdag nog wel. Ze zijn als tweede geplaatst en ontmoeten de Françaises Alizé Cornet (WTA D-102) en Kristina Mladenovic (WTA D-2) in de tweede ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.