Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens op karakter naar derde ronde Australian Open

Mertens op karakter naar derde ronde Australian Open

Mertens op karakter naar derde ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) heeft zich ten koste van de Russische Margarita Gasparyan (WTA-91) geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Gasparyan liet vier setpunten liggen in de tweede set.

Gasparyan, revaliderende van een knieoperatie en nog steeds op zoek naar haar beste vorm, kon maar weinig overtuigen in de eerste set. Mertens zette meteen de toon met een break op love. De Russische stapelde de foutenlast op: 6-1.

Wie dacht dat de veer bij Gasparyan gebroken was, kwam bedrogen uit. Mertens kreeg plots zelf een break op love om de oren. Minder fouten en meer winners brachten de Russische op 5-3. De vier setpunten die ze toen kreeg, kon ze echter niet verzilveren. Op karakter vocht Mertens zichzelf terug in de wedstrijd: 7-5.

In de volgende ronde wacht Mertens een – op papier – eerste grote test met de Amerikaanse Madison Keys (WTA-17). Pittig detail: de nieuwe coach van Mertens, David Taylor, werkte voordien samen met Keys. “Madison heeft een goede opslag en een geweldige forehand”, blikt Taylor vooruit. “Ik weet wel niet of ze houdt van een tegenstandster als Elise die haar krachtige slagen goed kan opvangen. Het wordt een mooie uitdaging.”

Madison Keys - © Jimmie48 Tennis Photography
Madison Keys – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws