Tennisplaza

Mertens overleeft opnieuw matchpunten en knokt zich naar derde ronde in New York

Elise Mertens - Β© Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-32) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Ze was in drie sets te sterk voor Danielle Collins (WTA-34).

Mertens stond in de eerste wedstrijd in het Louis Armstrong Stadium tegenover thuisspeelster Collins, in onderlinge duels stond het bij aanvang 1-3 voor de Amerikaanse. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Collins had aan een late break voldoende om de eerste set met 3-6 in de wacht te slepen.

Mertens maakte een vroege break ongedaan in set twee en kreeg bij 5-4 twee setpunten. Ze kon het echter niet afmaken en een tiebreak moest de beslissing brengen. Mertens redde twee matchpunten en hing met 7-6 (7) de bordjes gelijk.

(lees verder onder de posts op X)

Mertens ging door op haar elan in de derde set, ze ging twee keer door de opslag van Collins en liep 5-1 uit. De Amerikaanse moest serveren om in de wedstrijd te blijven, maar onze landgenote dwong een eerste matchpunt af. Het was meteen raak: 6-1. De match duurde 2 uur en 45 minuten.

In de volgende ronde wacht een duel met zesde reekshoofd Coco Gauff (WTA-6), die met 6-3 en 6-2 te sterk was voor Mirra Andreeva (WTA-63). β€œHet wordt een moeilijke wedstrijd, Coco speelt heel goed. Ik zal goed moeten herstellen en alles moeten geven”, vertelde Mertens in het interview na de wedstrijd.