Elise Mertens (WTA-16) komt deze week aan de start van het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier) als zestiende reekshoofd. Ook Kirsten Flipkens (WTA-56) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Als reekshoofd is Mertens vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde volgt een duel met Aleksandra Krunic (WTA-57) of Amanda Anisimova (WTA-67). Nog twee andere landgenotes staan rechtstreeks op de hoofdtabel, Flipkens opent tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-73), ze ontmoeten elkaar voor het eerst. Bij winst volgt een duel met de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-25).

Ook Van Uytvanck kende geen makkelijke loting, zij speelt haar eerste partij tegen Alison Riske (WTA-46). De Amerikaanse won hun vorige onderlinge duel. Bij winst wacht een confrontatie met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-23), die recent het toernooi van Dubai op haar naam schreef.

Ysaline Bonaventure (WTA-144) en Yanina Wickmayer (WTA-133) komen in actie in de kwalificaties, zij staan op één wedstrijd van de hoofdtabel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.