Home » WTA » Mertens status quo, Minnen en Salden bereiken nieuwe career high

Mertens status quo, Minnen en Salden bereiken nieuwe career high

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australische Ashleigh Barty (WTA-1) blijft ook na Wimbledon de WTA-ranking aanvoeren. Elise Mertens (WTA-21) blijft net buiten de top twintig ter plaatse trappelen.

Mertens bereikte afgelopen week in Wimbledon de vierde ronde. In het enkelspel blijft onze landgenote status quo op de 21e plaats, maar ze stijgt wel naar de vierde plaats op de dubbelranking. Alison Van Uytvanck (WTA-64, -6) en Kirsten Flipkens (WTA-107, -4) boeken licht verlies, terwijl Ysaline Bonaventure (WTA-114) stabiel blijft.

Greet Minnen (WTA-123, +5) sneuvelde in de laatste kwalificatieronde, maar heeft wel een nieuwe career higb beet. Yanina Wickmayer (WTA-157, -9), Maryna Zanevska (WTA-233, -7), Kimberley Zimmermann (WTA-255, -3) en Marie Benoit (WTA-268, -8) boeken deze week verlies. Beter nieuws is er voor Lara Salden (WTA-360, +10) die haar hoogste ranking ooit bereikt.

Aan de kop van de ranking staat Barty, voor Naomi Osaka (WTA-2) en Karolina Pliskova (WTA-3). Wimbledon-winnares Simona Halep (WTA-4, +3) stijgt deze week drie plaatsen. Angelique Kerber (WTA-13, -8) doet dan weer een erg slechte zaak door haar snelle uitschakeling in Londen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden