Elise Mertens (WTA-21) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de vierde ronde werd ze in drie sets geklopt door Barbora Strycova (WTA-54).

Op Court 12 stond Mertens voor de tweede keer in haar carrière tegenover Strycova, onze landgenote won hun eerdere duel op de US Open vorig jaar in twee sets. In het tweede game kreeg Mertens meteen een breakkans, maar kon die niet benutten. De Tsjechische ging in het vijfde spelletje wel door de opslag van Mertens, maar die brak meteen terug. Bij 5-4 moest Strycova serveren om in de set te blijven, Mertens dwong twee setpunten af en bij het tweede was het raak: 6-4.

Even decompressie bij Mertens in het begin van de tweede set, waardoor Strycova meteen wist te breken. Mertens zette de scheve situatie meteen recht en ging daarna nogmaals door de opslag van de Tsjechische. Bij 5-3 mocht Mertens serveren voor de wedstrijd, maar ze had wat last van de zenuwen en leverde opnieuw haar opslag in. Strycova pakte vijf spelletjes op rij en haalde de tweede set met 5-7 binnen.

Ook in de derde set ging het van kwaad naar erger met Mertens. Onze landgenote kwam 0-3 achter en liet zich verzorgen aan de rug. Na de time out kwam ze nog terug tot 2-5 maar Strycova maakte het op eigen opslag met 2-6 af. In de kwartfinale moet de Tsjechische aan de bak tegen Johanna Konta (WTA-18) of Petra Kvitova (WTA-6).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.