Tennisplaza

Mertens strandt in tweede ronde in Abu Dhabi

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-32) is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (VAE, WTA 500) te bereiken. Ze verloor in twee sets.

Mertens moest in de tweede ronde aan de bak tegen haar voormalige dubbelpartner Veronika Kudermetova (WTA-11). Onze landgenote verloor de eerste set met 1-6, maar herpakte zich daarna. In de tweede set bood Mertens meer weerwerk, maar Kudermetova trok met 5-7 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten.

Ysaline Bonaventure (WTA-96) strandde in de kwalificaties, maar werd opgevist als lucky loser. De Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-20) was met 6-1 en 6-3 een maatje te groot in de eerste ronde.

Dubbelspel

Mertens (WTA D-6) vormt deze week een duo met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA D-109). In de eerste ronde waren ze met 6-1 en 6-1 te sterk voor Alicja Rosolska (WTA D-33) en Erin Routliffe (WTA D-31). Shuko Aoyama (WTA D-22) en Hao-Ching Chan (WTA D-30) zijn hun tegenstandsters in de kwartfinale.

Kirsten Flipkens (WTA D-35) plaatste zich eerder met Laura Siegemund (WTA D-23) voor de kwartfinale. Zij nemen het in de volgende ronde op tegen Luisa Stefani (WTA D-36) en Shuai Zhang (WTA D-26).