Home » WTA » Mertens trappelt ter plaatse, Pliskova heeft nummer één in het vizier

Mertens trappelt ter plaatse, Pliskova heeft nummer één in het vizier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe WTA-ranking blijft Elise Mertens (WTA-24) deze week status quo. De Australische Ashleigh Barty (WTA-1) staat nog een weekje langer op nummer één.

Barty voert deze week opnieuw de WTA-ranking aan, al slinkt haar voorsprong op Karolina Pliskova (WTA-2). De Tsjechische won afgelopen week het WTA-toernooi van Zhengzhou en pakte haar vierde titel van het jaar. Pliskova telt nu slechts 86 punten achterstand op Barty en verzekerde zich ook van deelname aan de WTA Finals in Shenzhen.

Mertens blijft deze week 24e, terwijl Alison Van Uytvanck (WTA-62, +1) licht strijgt. Ook Kirsten Flipkens (WTA-106, +8) doet deze week een mooie zaak en heeft opnieuw de top honderd in het vizier. Voor Greet Minnen (WTA-122, -2), Ysaline Bonaventure (WTA-125, -7) en Yanina Wickmayer (WTA-162, -2) is er deze week licht verlies. Op de dubbelranking blijft Mertens (WTA D-2) tweede.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden