Elise Mertens (WTA-14) heeft haar eerste partij op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, Premier) gewonnen. Ze versloeg de Française Pauline Parmentier (WTA-55).

Mertens was vrij in de eerste ronde en moest vrijdag pas voor het eerst aan de bak. Ze kruiste de degens met de 33-jarige Parmentier uit Frankrijk. Voor de dames was het hun vijfde ontmoeting. Hun laatste duel dateert van de Fed Cup in 2018. Mertens versloeg haar opponente met zware cijfers, 6-2 6-1.

Ook dit keer leek Mertens vooral in de eerste set te sterk voor de Française. Onze landgenote tenniste degelijk en snelde gauw naar 6-2 setwinst. In de tweede manche kwam Parmentier langszij. De twee speelsters waren aan elkaar gewaagd en hielden gelijke tred tot 5-5.

Uiteindelijk schakelde de Hamont-Achelse een kleine versnelling hoger en trok met 7-5 het laken naar zich toe. In de derde ronde staat Mertens tegenover Marketa Vondrousova (WTA-59). De 19-jarige Tsjechische versloeg ietwat verrassend Jelena Ostapenko (WTA-22) in twee sets, 7-5 6-1.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.