Tennisplaza

Mertens vlot naar derde ronde Australian Open

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-26) heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. Ze ging in twee sets voorbij de Roemeense Irini-Camelia Begu (WTA-64).

Mertens had in haar eerste ronde in Melbourne twee felbevochten sets nodig tegen veterane Vera Zvonareva (WTA-91). In de tweede ronde haalde de Limburgse het vlot van de Roemeense Begu.

Mertens ging bij 2-1 in de eerste set door de opslag van Begu en liet de Roemeense niet meer terugkeren. Onze landgenote pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set verzilverde Mertens een breakbal bij 1-1. Op het einde van de set ging ze een derde keer door de opslag van haar opponente. Mertens maakte het met 6-2 af en pakte dus een vlotte zege in 1 uur en 15 minuten.

(lees verder onder de tweet en Facebookpost)

Shuai Zhang (WTA-74) wordt de volgende tegenstander van Mertens. Zhang profiteerde van een opgave van twaalfde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-12). Zhang won de eerste set met 6-4 en in de tweede set moest Rybakina opgeven bij een 1-0-achterstand.

(lees verder onder de tweet)

Mertens en Zhang speelden drie keer eerder tegen elkaar. In onderlinge duels staat het 2-1 voor onze landgenote.

In Mertens’ tabelhelft sneuvelde overigens ook zesde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA-7) die een potentiële tegenstander van Mertens was in de achtste finale. De Estse speelster ging onderuit tegen de 19-jarige Deense Clara Tauson (WTA-39).