Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens volgt Flipkens niet op

Mertens volgt Flipkens niet op

Mertens volgt Flipkens niet op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens zal Kirsten Flipkens niet opvolgen als Belgische Wimbledon-winnares bij de junioren. In de kwartfinale moest ze in drie sets de duimen leggen voor de Amerikaanse Louisa Chirico.

Elise Mertens (ITF-9) stond op het Londense gras voor een moeilijke opdracht. Enkele weken geleden was de Amerikaanse Louisa Chirica (ITF-17) namelijk nog te sterk voor de Belgische op de Astrid Bowl in Charleroi. En ook in de eerste set was het Chirico die het voor het zeggen had: 3-6. In de tweede set was het echter Mertens die de rollen kon omdraaien: 6-3.

Een derde set moest dus beslissen wie van de twee meisjes naar de halve finale mocht. Daarin was het opnieuw Chirico die de wet dicteerde. Elise Mertens vond geen antwoorden meer, en moest dan uiteindelijk ook het hoofd buigen: 2-6.

In het dubbelspel speelt Mertens nog wel mee voor de titel. Daar plaatste ze zich namelijk aan de zijde van de Turkse Ipek Soylu simpel voor de kwartfinales. Daarvoor schakelden ze een Amerikaans-Japans duo uit: 6-2 en 6-1. Ook Clément Geens schaarde zich bij de jongens bij de laatste acht. Aan de zijde van de Amerikaan Noah Rubin was hij te sterk voor een Amerikaans-Mexicaans duo: 6-4 en 6-4.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws