Tennisplaza

Mertens voorbij veertiende reekshoofd naar derde ronde in Cincinnati

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-33) heeft de derde ronde bereikt op het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, WTA 1000). Ze won van ex-nummer 1 Karolina Pliskova (WTA-17).

Na een vlotte eerste zege met haar nieuwe coach in de eerste ronde moest Mertens in de tweede ronde aan de bak tegen het Tjechische veertiende reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-17). In een spannend begin greep onze landgenote de eerste set in een tiebreak met 7-3.

Mertens ging door op haar elan en maakte het in de tweede set af met 6-3. Ze speelt in de derde ronde tegen de Française Caroline Garcia (WTA-35) die op haar beurt de scalp veroverde van het vierde reekshoofd Maria Sakkari (WTA-3).

Ook succesvol in het dubbelspel

De Limburgse won ook in het dubbeltoernooi en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Samen met de Russische Veronika Kudermetova (WTA D-5) haalde Mertens (WTA D-4) het met 7-6 en 7-6 van het Tsjechisch-Duitse duo Marie Bouzkova (WTA D-41) en Laura Siegemund (WTA D-44).

In de kwartfinale volgt voor de topreekshoofden een duel met de vijfde reekshoofden, Gabriela Dabrowski (WTA D-6) en Giuliana Olmos (WTA D-12).