Home » WTA » Mertens wint Belgisch onderonsje en strikt topduel in Madrid

Mertens wint Belgisch onderonsje en strikt topduel in Madrid

Op het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, € 6 685 828) heeft Elise Mertens (WTA-19) het Belgisch duel tegen Alison Van Uytvanck (WTA-43) gewonnen. Ze verloor dit jaar nog geen wedstrijd op gravel.

Voor de tweede keer in hun carrière speelden Mertens en Van Uytvanck tegen elkaar. Van Uytvanck won hun eerste ontmoeting, maar Mertens is de laatste weken uitstekend aan het spelen en verloor dit jaar nog geen wedstrijd op gravel.

De Grimbergse maakte het Mertens wel knap lastig en speelde de eerste breakpunten van de partij bij elkaar in het derde spelletje. Van Uytvanck kon hiervan echter geen enkele verzilveren en leverde in het daarop volgende spelletje haar eigen service in. Van Uytvanck brak meteen terug en de set was weer in evenwicht. Bij een 4-5 stand in het voordeel van Mertens moest Van Uytvanck serveren om in de set te blijven. Mertens rook echter haar kans en ging door de opslag van haar tegenstander op love.

Gemiste wedstrijdpunten

Mertens kwam opnieuw op voorsprong in de tweede manche door in het zesde game de break te forceren. Ze mocht bij een 5-3 stand serveren voor de wedstrijd en had zelfs drie wedstrijdpunten. Maar daar stak Van Uytvanck echter een stokje voor. De Grimbergse ging door de opslag van Mertens en de speelsters waren weer on serve in de tweede set.

Mertens verhoogde echter de druk en opnieuw leverde Van Uytvanck haar opslag in en verloor zo ook de wedstrijd. Na 1 uur en 34 minuten stond de 6-4, 6-4 winst vast voor Mertens.

Topduel in de tweede ronde

In de tweede ronde wacht een zware dobber voor Mertens. Simona Halep (WTA-1) is niet alleen het nummer één van de wereld, ze is ook tweevoudig kampioene in Madrid. De Belgische neemt het voor de eerste keer op tegen de Roemeense die in de eerste ronde eenvoudig kon winnen van Ekaterina Makarova (WTA-32) met 6-1 en 6-0.

De Limburgse blaakt echter van het zelfvertrouwen met dertien gewonnen partijen op rij waarbij ze twee WTA-titels won.