Tennisplaza

Mertens wint in 3 sets van Kasatkina en gaat door naar de derde ronde in Miami

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-39) is goed op dreef op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000). Na haar vlotte overwinning in de eerste ronde tegen Alycia Parks, maakte ze nu in drie sets komaf met Daria Kasatkina (WTA-8). Het werd 4-6, 6-2 en 6-2. De wedstrijd duurde 2 uur en 6 minuten.

In de eerste set liep onze landgenote meteen 3-0 uit, maar dan kwam de Russin op dreef. Ze won 4 games op een rij. Uiteindelijk werd het 4-6. De tweede en derde set kenden echter een heel ander verloop. Mertens’ agressieve spel, gecombineerd met een solide verdediging, loonde. Het werd twee keer 6-2. Ze maakte de partij in schoonheid af met een ace. Het is de eerste top-10 overwinning voor de Hamont-Achelse dit seizoen.

Mertens’ tegenstandster voor de derde ronde is nog niet bekend. Dat wordt ofwel de Kroatische Petra Martic (WTA-41) ofwel de Chinese Xiyu Wang (WTA-58). Maryna Zanevska (WTA-78) verloor in de eerste ronde van Gracheva (WTA-54).

Samen met de Australische Storm Hunter (WTA D-13) treedt Mertens (WTA D-10) ook nog aan in het dubbelspel. Bij winst in de eerste ronde wacht een mogelijk Belgisch onderonsje tegen Kirsten Flipkens (WTA D-38), die een paar vormt met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA D-180).

Tot slot komt ook Kimberley Zimmermann (WTA D-37) nog in actie in het dubbelspel. Zij is een tandem met de Hongaarse Anna Bondar (WTA D-45).