Elise Mertens (WTA-14) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299). Ze haalde de zege binnen in twee sets. 

Mertens nam het in de eerste ronde op tegen Magdalena Rybarikova (WTA-29) en kreeg daarmee geen cadeau. De eerste manche werd gekenmerkt door het hoge aantal breaks. Er konden maar liefst vijf breaks worden genoteerd waarbij Mertens één keer meer door de opslag van haar tegenstandster kon gaan. Dat leverde haar dan ook setwinst op.

In de tweede manche zakte het opslagniveau van beide dames nog sterker. Geen van beide speelsters kon meer dan de helft van hun eerste opslagen binnen de lijnen houden. Mertens pakte de tweede opslag van Rybarikova stevig aan en dat gaf haar een ferme optie op de overwinning. Na anderhalf uur wedstrijd kon Mertens dan ook de zege vieren met 6-4 en 6-2.

De Limburgse neemt het in de volgende ronde op tegen Rebecca Peterson (WTA-72). De 23-jarige Zweedse komt uit de kwalificaties. Het wordt de derde ontmoeting tussen beide speelsters. Het staat 1-1 waarbij Mertens de laatste ontmoeting won in 2013 in het juniorencircuit.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.