Tennisplaza

Mestach en Bonaventure opnieuw snel onderuit in Florida

An-Sophie Mestach - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

An-Sophie Mestach (WTA-157) en Ysaline Bonaventure (WTA-152) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Osprey ($ 50 000). Net zoals vorige week gingen ze onderuit in de eerste ronde.

Mestach moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Zwitserse kwalificatiespeelster Amra Sadikovic (WTA-175). De Zwitserse kwam al snel 1-3 voor in de eerste set, maar Mestach kwam nog terug tot 4-3. Daarna pakte de Zwitserse drie spelletjes op rij, en won zo de eerste set met 4-6. In een spannende tweede set liep Sadikovic uit tot 5-3, maar Mestach kwam nog langszij. Uiteindelijk ging de set toch met 5-7 naar de Zwitserse.

Bonaventure vocht een spannend duel uit met de Romeense Patricia Maria Tig (WTA-129). Beide speelsters hadden het lastig om hun opslag te behouden en de eerste set ging met 5-7 naar Tig. In de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen, daarin trok de Roemeense met 6-7(4) aan het langste eind.

Marie Benoit (WTA D-421) overleefde de kwalificaties niet, maar komt samen met de Italiaanse Giulia Gatto-Monticone (WTA D-283) nog in actie in het dubbelspel. Ook Mestach (WTA D-84) dubbelt nog samen met Maryna Zanevska (WTA D-106).