Tennisplaza

Minnen bereikt laatste kwalificatieronde in Lexington

Greet Minnen - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Greet Minnen (WTA-341) heeft zich geplaatst voor de laatste kwalificatieronde op het ITF-toernooi van Lexington in de Verenigde Staten ($ 50 000, hardcourt). Ze won vlot van de Australische Lizette Cabrera (WTA-674).

De 18-jarige Minnen moest in de laatste kwalificatieronde aan de bak tegen een leeftijdsgenote, de Australische Cabrera. Minnen was duidelijk de sterkste en triomfeerde met 6-3 en 6-1. In de beslissende kwalificatieronde wacht dinsdagavond Belgische tijd een moeilijkere opdracht tegen de Britse Katy Dunne (WTA-299), het derde reekshoofd in de kwalificaties.

Dinsdagavond speelt negende reekshoofd An-Sophie Mestach (WTA-211) ook haar eerste ronde in Lexington. Ze neemt het op tegen de Mexicaanse Victoria Rodriguez (WTA-288). Mestach (WTA D-81) komt ook in actie in het dubbelspel: ze is samen met de Amerikaanse Maria Sanchez (WTA D-59) het topreekshoofd in het dubbelspel. In de eerste ronde spelen Mestach en Sanchez tegen het Britse duo Laura Robson (WTA D-358) en Freya Christie (WTA D-323)

An-Sophie Mestach – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

In het dubbelspel komt Minnen (WTA D-465) ook nog in actie samen met Alison Van Uytvanck (WTA D-219). In de eerste ronde spelen ze tegen het Amerikaanse duo Sophie Chang (WTA D-249) en Alexandra Mueller (WTA D-583).