Tennisplaza

Minnen en Bonaventure op één wedstrijd van hoofdtabel in Rabat

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA-192) en Ysaline Bonaventure (WTA-122) staan op één wedstrijd van de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International). Ze wonnen beiden hun partij in de tweede kwalificatieronde.

Minnen stond in haar tweede kwalificatiewedstrijd tegenover de Française Harmony Tan (WTA-264). Onze landgenote startte goed en won de eerste set met 6-2. In de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen, die ging met 7-6 (2) naar Minnen. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met Fiona Ferro (WTA-90).

Bonaventure streed meer dan twee uur lang tegen Magdalena Frech (WTA-173). Onze landgenote won de eerste set met 6-2, maar verloor set twee nipt met 6-7 (3). In de derde set trok Bonaventure met 6-1 aan het langste eind. Bonaventure strijdt tegen de Roemeense Irina Bara (WTA-186) om een plek op de hoofdtabel.

Drie landgenotes zijn al zeker van een plaats op de hoofdtabel: Elise Mertens (WTA-18), Kirsten Flipkens (WTA-59) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) kennen inmiddels hun tegenstandster.