Op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000) hebben Kirsten Flipkens (WTA-49) en Greet Minnen (WTA-346) zich geplaatst voor de kwartfinale. Alison Van Uytvanck (WTA-51) kon haar partij in de tweede ronde niet winnen.

Flipkens moest hard knokken tegen de jonge Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-46). Onze landgenote verloor de eerste set nipt in de tiebreak met 6-7 (3). In de tweede set wist Flipkens een 2-4 achterstand om te buigen naar 6-4 setwinst. Met 6-1 in set drie maakte Flipkens de klus af, in de kwartfinale volgt een duel met de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-56).

Minnen vocht een felle strijd uit met de Poolse Magda Linette (WTA-86). Onze landgenote won de eerste set met 6-1, maar verloor de tweede set met 4-6. In de derde set mocht Linette bij 4-5 serveren voor de partij, maar Minnen wist terug te breaken. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin hield Minnen het hoofd koel, onze landgenote trok met 7-6 (3) aan het langste eind. In de kwartfinale volgt een duel met Pauline Parmentier (WTA-54) of Alizé Cornet (WTA-47). Dankzij haar mooi parcours zal onze landgenote minstens 70 plaatsen stijgen op de WTA-ranking.

Van Uytvanck was niet opgewassen tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77). Op de beslissende momenten was Schmiedlova te sterk, de Slovaakse trok met 6-3 en 6-2 aan het langste eind.

In het dubbelspel staat Flipkens (WTA D-34) samen met Johanna Larsson (WTA D-38) in de halve finale. Het Belgisch-Zweedse duo haalde het met 6-1 en 6-4 van Darija Jurak (WTA D-46) en Desirae Krawczyk (WTA D-62).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.